Клуб по български хора̀ Нашенци, водени от Соня и Венцеслав Неделчеви

...
</TD
>Клуб по български хора̀ Нашенци, водени от Соня и Венцеслав Неделчеви
Коментари Харесай

Русенският клуб Нашенци представи 7 хора за шест минути, взе и грамота

Клуб по български хора̀ " Нашенци ", водени от Соня и Венцеслав Неделчеви взе участие този уикенд във второто издание на фолклорния фестивал " Беленско хоро " - гр. Бяла със забележителна стратегия и група от 60 изпълнителя.

В осъществяването с дълготрайност от 6 минути клубът показа 7 хора̀ от района на градовете Русе и Бяла, прочут с етнографската група хърцо̀и и справедливо завоюваха овациите на аудитория и уредници. Пламен Велев - ръководител на НЧ " Трудолюбие 1884 ", в качеството си на уредник на събитието дружно с Община Бяла и Клуб по спорт и танци “Фламинго " ЕТНО удостоиха Нашенци с грамота за " Най-голям танцов състав " във фолклорния фестивал. В програмата колективът " подвигна публиката " с обичайни хора от селата Чилнов, Обретеник, Тръстеник, Каранци и приключиха с над 200-годишна игра от село Николово, заяви DUNAVMOST.

Клуб " Нашенци " Русе е с задачата да запази колкото се може повече от позабравените или изчезващи мостри на фолклорното танцово изкуство, като в последните години се концентрира върху хора̀та от Североизточна България и етнографските групи грѐбенци, ка̀панци и хърцо̀и. Изследването им е част от дисертационния труд, който приготвя хореографът на клуба - Венцеслав Неделчев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР